U jutarnjim satima uprava Trajektne luke Split d.d. podnijela je Inspektoratu rada pri Ministarstvu rada i mirovinskog sustava prijavu sa zahtjevom za izvanredni nadzor na području Gradske luke Split. Prijavu donosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Ravnatelju,
 
Obraćam Vam se sa HITNIM Zahtjevom za intervencijom  inspekcije rada u Gradskoj  trajektnoj luci  Split.
Radnici Trajektne luke Split d.d. se nalaze u štrajku od 15. Listopada 2014. Godine i usporeno, odnosno uopće ne obavljaju svoj posao.
Štrajk je uredno  prijavljen i sve zakonske radnje su prije početka štrajka obavljene.
Međutim, zaposlenici treće pravne osobe, krše radnicima Trajektne luke Split d.d. njihovo zakonsko i ustavno pravo na štrajk.
Zaposlenici Lučke uprave Split, obavljaju odnosno pokušavaju obavljati poslove priveza i odveza brodova, iskrcaja i ukrcaja putnika i vozila, za što nisu ni osposobljeni, niti imaju potrebne zakonom propisane liječničke potvrde.
Opravdano sumnjamo da osim što krše prava na štrajk, da su ti zaposlenici žrtve svog poslodavca koji ih tjera da rade posao za koji nisu osposobljeni.
Napominjemo, da Trajektna luka Split d.d., nije zatražila od Lučke uprave Split da njeni zaposlenici obavljaju posao u Gradskoj luci Split.
Također napominjemo, da po Zakonu o osnivanju Lučkih uprava, Lučke uprave ne smiju obavljati nikakvu djelatnost u luci , jer su po svome ustrojstvu to neprofitne državne ustanove.
S osobitim poštovanjem!
mr. Toni Medvidović, dipl.oec.

Također, Inspektoratu smo proslijedili i snimke koje dokazuju da zaposlenici Lučke uprave Split rade posao za koji nisu ni ovlašteni ni osposobljeni .