Poštovani putnici, 

 Trajektna luka Split d.d. već godinama ima najniže tarife na Jadranu. Suprotno Zakonu o morskim lukama Lučka uprava nam je jednostrano snizila postojeću tarifu/cjenik koju naplaćujemo brodarima za privezivanje i odvezivanje brodova i onemogućila naplatu tarife/ cjenika za ukrcaj i iskrcaj putnika i vozila. Zbog te odluke i odbijanja da se tarife povećaju svi mi, radnici i uprava Trajektne luke Split d.d., živimo na rubu siromaštva. Svoju odluku o neodređivanju posebne cijene za ukrcaj i iskrcaj putnika i vozila i o smanjenju lučkih cijena za privez i odvez brodova, jedinog prihoda koji naša tvrtka ima, pravdali su nekonkurentnošću putničke luke Split, a luka Split je tada i sada bila najveća, najprometnija i najkonkurentnija putnička luka ne samo na Jadranu, nego i jedna od najvećih na Mediteranu. Usprkos tome, mi nemamo od čega živjeti. 

 Poštovani putnici, molimo Vas za razumijevanje. 

Ispunjenje naših zahtjeva Vama ni na koji način neće naštetiti, niti bi se zbog izjednačavanja lučkih tarifa povećala cijena karata koju Vi plaćate brodarima. Jedina posljedica ispunjenja naših zahtjeva bit će pristojan život nas i naše djece. To je jedino što tražimo i naši zahtjevi se mogu odmah ispuniti. Lučka uprava Split samo treba izjednačiti tarife s tarifama ostalih hrvatskih luka na Jadranu. Istog trenutka nastavit ćemo sa svojim poslom. Nažalost, do ispunjenja zahtjeva, do donošenja nove Odluke o tarifama ili omogućavanja da sami određujemo tarife, ne možemo nikome omogućiti nesmetan nastavak plovidbe. 

Dok čekate na nastavak putovanja slobodno se obratite našim djelatnicima koji će Vam pokušati pomoći na koji god način mogu. Shvatite nas i pomozite nam. I mi moramo živjeti. 

 Hvala, Sindikat Lučkih radnika Trajektne luke Split